Розповідаємо про три найчастіші помилки
На Новий рік готують хочеться ставити на святковий стіл щось розкішне. Це чудова нагода повправлятися у приготуванні креветок. Ми розповідали, як їх швидко чистити. Тепер поговоримо про те, як їх готувати.
Цей продукт можна приготувати шикарно, якщо знати про деякі деталі. Однак, якщо припуститися кількох помилок, креветки можуть вийти “гумовим”. «Хочу» розповідає, чому так стається і як цього уникнути.
Занадто довге варіння
Найпоширеніша причина, чому креветки стають гумовими, – це занадто довге варіння. Багато людей вважають, що чим довше продукт готується, тим він м’якший і безпечніший. Однак це правило не працює для креветок. Їх не можна варити довше 5 хвилин, інакше вони стануть жорсткими і несмачними.
Неправильна техніка приготування
Ще одна причина, чому креветки можуть вийти гумовими, – це неправильна техніка приготування. Якщо ви кинули креветки в холодну воду, а після варіння залишили їх “плавати” в каструлі, то вони, швидше за все, також стануть жорсткими. Це відбувається тому, що білок у м’ясі креветки дуже швидко згортається – починаючи з температури в 40 градусів.
Готовий продукт
І, нарешті, можливо, ви просто варили вже готові креветки. Більшість креветок, які продаються в магазинах, вже були попередньо варені. Щоб переконатися, що ви купуєте свіжі креветки, звертайте увагу на їх колір. Свіжі креветки зазвичай сірі, а варені – рожеві чи червоні.
Щоб креветки були смачними, дотримуйтеся наступних рекомендацій:
-
Використовуйте тільки свіжі креветки.
-
Не переварюйте креветки. Час приготування креветок залежить від їх розміру, але в середньому становить 5 хвилин.
-
Варіть креветки в киплячій воді.
-
Не залишайте креветки “плавати” в каструлі після варіння.
Якщо ви дотримуєтеся цих рекомендацій, то ваші креветки завжди будуть смачними і соковитими. Також ми раніше писали, як зробити кислі мандарини солодкими.