Апетитна страва до святкового столу
На святковий стіл хочеться ставити щось справді смачне та оригінальне. Приміром, ми ділились рецептом апетитних бутербродиків з крекером. Тепер розповімо, як смачно приготувати картоплю на святковий стіл.
У блозі inna_pro.food показали, як приготувати на гарнір розкішні “шашлички”, які можна подавати і як основну страву, і як гарнір. Щоправда, в останньому все одно немає сенсу, бо гості забудуть про основну страву, коли побачать таку картоплю.
Для рецепта важливо брати таку грудинку, в якій більше м’яса, ніж сала. В ідеалі, щоб сало було якомога рівномірніше розподілено по продукту — так страва вийде дуже соковитою.
Інгредієнти:
-
Картопля — 6 шт
-
Грудинка свиняча — 0,5 кг
-
Зелень — 1 пучок
-
Часник — 2 зубчики
-
Олія — 30 мл
-
Сіль — до смаку
Спосіб приготування:
-
Картоплю чистимо або ретельно миємо. Важливо обрати великі картоплини більш-менш однакового розміру.
-
Заливаємо їх окропом та варимо 15-20 хвилин від повторного закипання. Важливо не зварити картоплю повністю, а довести її до напівготовності.
-
Грудинку нарізаємо шматочками. Картоплю — кружальцями. Чергуючи, нанизуємо їх на шпажки.
-
Для соусу нарізаємо зелень і подрібнюємо часник. Солимо, вливаємо олію та перемішуємо. Сумішшю змащуємо нашу картоплю.
-
Викладаємо шашлички на деко, застелене пергаментом, і ставимо їх у розігріту духовку. Запікаємо до готовності та рум’яної скоринки.
Картопля виходить дуже апетитною, ароматною, з золотистою скоринкою. Її можна подати порційно — по “шашличку” на людину. Буде красиво і дуже смачно. А якщо шукаєте цікаві закуски, ми розповідали, як приготувати “Норкову шубу” на святковий стіл.