Як розрахувати цей салат
Класичні радянські салати все ще мають своїх «фанатів». Та навіть їх можна готувати смачніше, якщо знати деякі нюанси. Ми розповідали, які інгредієнти слід поміняти місцями у «Шубі». Тепер поділимось “шпаргалкою”, з якою можна легко розрахувати правильну кількість інгредієнтів для «Олів’є».
Баланс та гармонія смаку — запорука успіху. Приміром, якщо покласти забагато огірків, салат вийде кислим, а надмірна кількість картоплі зробить страву сухою. Про ці та інші тонкощі розповідаємо разом із Ukr.Media.
Як розрахувати інгредієнти для «Олів’є»: поради від професіоналів
Щоб ваш «Олів’є» завжди виходив смачним та збалансованим, варто дотримуватися наступних рекомендацій. Важливо не переборщити з кількістю картоплі, щоб салат не став надто сухим. Для досягнення гармонійного смаку необхідно дотримуватися балансу між усіма складниками.
Наприклад, якщо ви готуєте на 5-6 осіб, рецепт матиме такий вигляд:
-
Картопля середнього розміру — 5-6 штук
-
Варені яйця — 5 штук
-
Морква — 3 штуки
-
Варена ковбаса або куряче м’ясо — 0,5 кг
-
Солоні огірки — 4 штуки
-
Консервований зелений горошок — 1 банка (стандартна)
-
Майонез до смаку.
Окремий пункт — кількість майонезу в салаті
Це залежить від ваших вподобань, але головне – додати його стільки, щоб салат мав однорідну консистенцію та добре тримав форму, але не був надто рідким. Краще додавати майонез поступово, ретельно перемішуючи салат після кожного додавання, щоб досягти бажаної консистенції.
І загалом, ця “шпаргалка” може працювати не лише для класичного “Олів’є”, а й для будь-якої його варіації. Ми детально розповідали, чим можна замінити цибулю і яйця у страві.