Щоб приготувати найсмачнішу кутю, зробіть це з горіхами: лайфхак на Різдво

Простий етап, який покращує смак куті

Кутя — це традиційна різдвяна страва. Її готують тричі на рік. Багато хто готує її не лише через її символічне значення, а й просто тому, що вона дуже смачна. Тому хочеться отримати найкращий смак страви.

“Хочу” розповість про один важливий етап у підготовці волоських горіхів, який багато хто пропускає, і дарма. Щоб отримати найсмачнішу кутю, горіхи потрібно обсмажити. Розповідаємо, навіщо це робити і як правильно.

Навіщо смажити горіхи для куті

Прогрівання продукту концентрує його смак. Горіхи стають ароматними, цукри на їх поверхні карамелізуються. Це роблять не лише з волоськими горіхами — обсмажувати можна будь-які горіхи та насіння перед тим, як додавати їх до страви. 

Також це виконує гігієнічну функцію. Термічна обробка вбиває будь-які бактерії та спори плісняви. Так ваша кутя довше залишатиметься свіжою. 

Як правильно смажити горіхи

Спочатку почистіть їх, як зазвичай. Переберіть, щоб до страви не потрапили залишки шкаралупи. Нагрійте на вогні суху сковорідку і висипте туди горіхи. Постійно помішуючи, прогрівайте на вогні трохи менше середнього, поки не відчуєте яскравий горіховий аромат і не побачите, що шкірка продукту почала змінювати колір. В залежності від розміру шматочків, це займе 3-5 хвилин.

Готові горіхи пересипте зі сковороди. Коли вони охолонуть, продукт буде готовий до використання. Також ми розповідали, що покласти біля хурми, щоб вона стала стиглою і солодкою. 

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-161266-shhob-prigotuvati-naismacnisu-kutiu-zrobit-ce-z-gorixami-laifxak-na-rizdvo/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *