Тонкощі та правила зберігання крабових паличок
Крабові палички — це продукт, без якого не обходиться жодне застілля. В тому числі і новорічне. З них роблять салати та закуски, приміром, ми розповідали, як стильно подати «бублики» з бабусиного застілля. Перед новим роком є велика спокуса купити їх заздалегідь.
Щоб не потруїти себе та гостей, важливо знати, як правильно зберігати крабові палички і як довго це можна робити. Особливо це актуально цьогоріч, коли через обстріли росіян ми знову живемо у відключеннях електрики. Розповімо про це детально разом із zberihannya.org.ua.
Як правильно зберігати крабові палички
Охолоджений продукт
Продукт у вакуумній упаковці в охолодженому стані рекомендується вжити протягом 72 годин з дати виготовлення. Після покупки одразу помістіть крабові палички в холодильник. Не тримайте охолоджені крабові палички при кімнатній температурі, адже це призведе до їх швидкого псування.
Оптимальна температура зберігання охолоджених крабових паличок: +1°C — +5°C. Нефасовані крабові палички рекомендується використовувати протягом 48 годин.
Заморозка крабових паличок
Якщо ви не плануєте вживати крабові палички протягом зазначеного терміну, їх слід заморозити. Деякі крабові палички можуть зберігатися до 90 днів навіть в охолодженому вигляді. Це свідчить про те, що у їх складі є хімічні добавки і практично відсутня натуральна рибна сировина.
Як визначити, що крабові палички зіпсувалися:
-
Слизький, липкий наліт на поверхні.
-
Неприємний запах, що нагадує тухлу рибу.
-
Дуже ламка, крихка структура, що свідчить про порушення умов зберігання.
-
Поява плісняви на поверхні.
-
Зміна кольору: продукт може потемніти або придбати зеленуватий відтінок.
-
Занадто суха або «гумова» консистенція.
Вживання зіпсованих крабових паличок може призвести до серйозних отруєнь. Не рекомендується вживати продукт, який:
-
Зіпсований
-
Прострочений
-
Має неприємний запах
-
Змінив колір
-
Змінив консистенцію
Пам’ятайте про правила зберігання крабових паличок, щоб не нашкодити своєму здоров’ю. Також ми розповідали, чи потрібно солити олів’є.