Як приготувати особливо ароматний і насичений узвар на Різдво: простий рецепт

Пряний і смачний узвар

До Різдва готують чимало традиційних страв. Ми ділились рецептом пухких пончиків з начинкою. Також на Святвечір готують дивовижний напій — узвар.

Він може бути як самостійною позицією на столі, так і доповненням до куті. Як приготувати узвар, розповіли на порталі “Порадниця”. Він виходить міцним, ароматним, насиченим.

Інгредієнти:

  • 2,5 л води

  • 300 г сухофруктів (сушені яблука, груші, чорнослив)

  • жменя родзинок

  • 1 паличка кориці

  • 3 штуки гвоздики

  • 2 горошини духмяного перцю

  • 1 великий апельсин

  • 3 столові ложки меду

Спосіб приготування:

  1. В каструлю наливаємо воду. Додаємо сухофрукти, родзинки, корицю, гвоздику та духмяний перець. 

  2. Все ставимо на мінімальний вогонь, доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин після закипання. 

  3. Потім знімаємо з вогню, додаємо цедру апельсина, яку перед цим зняли терткою. Вичавлюємо сік з апельсина. Накриваємо щільно кришкою та даємо настоятися до теплого стану. 

  4. Лише потім додаємо мед. Накриваємо кришкою і залишаємо настоятися ще години 3 під кришкою.

Узвар виходить нереально смачний та насичений. Також ми розповідали, як приготувати апетитну і соковиту домашню ковбасу.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/retseptyi/article-146101-iak-prigotuvati-osoblivo-aromatnii-i-nasicenii-uzvar-na-rizdvo-prostii-recept/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *