Лише 8 днів у грудні підходять для квашення капусти: інакше заготовка зіпсується

Як Місячний календар впливає на ферментацію

Квашена капуста — це дивовижний смаколик холодної пори. Успіх заготовки залежить від багатьох факторів — від правильно обраного качана і до вдалої дати.

Досвідчені кулінари знають, що при приготуванні закуски потрібно зважати на Місячний календар. У грудні 2025 залишилось 8 вдалих днів для того, щоб запустити процес ферментації, пише “УНІАН”.

Коли квасити капусту в грудні?

Вважається, що найкраще виділити для заготовки капусти день в періоді, коли Місяць зростає. Якщо зробити це у вдалі дати, овоч виділяє більше соку, що стимулює процеси бродіння. Така капуста буде апетитною та хрусткою.

Капуста, заквашена на спадний Місяць, може скиснути. Якщо ж робити це в повню або молодик, закуска, швидше за все, гірчитиме.

Найкращі і найгірші дні для квашення капусти:

  • Сприятливі дати: 15-16, 22-23, 25, 29-31 грудня.

  • Нейтральні дати: 8-9, 11, 18, 27 грудня.

  • Невдалі дати: 7, 10, 19-20 і 24 грудня.

Правильно підібраний день важливий для отримання хрумкого і апетитного результату. Як і перевірений рецепт квашеної капусти.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/eda/article-160887-iaponiia/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *