Секрети ідеального курячого бульйону
Правильний підхід до звичних страв допоможе вам готувати краще і смачніше. Ми розповідали, що додати до тушкованої капусти. Тепер поділимось секретом насиченого курячого бульйону.
Він може бути як самостійною стравою, так і складовою різноманітних супів та соусів. Однак приготувати його не так просто. Разом із prostoway поділимось кількома порадами.
Як зварити смачний курячий бульйон
В ідеалі бульйон повинен вийти ароматним і насиченим, але при цьому прозорим. Щоб це вдалося, потрібно дотримуватися кількох простих правил.
Холодна вода
Курятину потрібно заливати лише холодною водою і готувати на повільному вогні. Завдяки повільному нагріванню м’ясо та кістки віддадуть більше смаку та аромату.
Додавання овочів та спецій
Додатки кладуть у бульйон не одразу. Найкраще дати бульйону повільно покипіти 20 хвилин, знімаючи піну. Лише після цього додаємо моркву, селеру, цілу цибулину тощо. В цей же момент додаємо спеції, краще цілі, тоді їх можна буде легко дістати без засмічення бульйону.
Час приготування
Бульйон потрібно варити на повільному вогні, щоб він томився, виходив оксамитовим і насиченим. Середня курка вагою 1,5 кг вариться одну годину після закипання.
Ці прості правила допоможуть вам отримати справді смачний бульйон. Також ми розповідали, як смажити картоплю з золотистою скоринкою.