Яка різниця між цими видами сала
У США 8 грудня відзначають День сала. Це свято повинне нагадати американцям про універсальність та поживність цього продукту. Добре, що нам нічого нагадувати не потрібно, адже ми здавна поважаємо цей інгредієнт. Ми розповідали, як їли сало українські аристократи. Тепер же поговоримо про те, які види сала бувають.
Ви точно могли чути про “генеральське” сало чи про “крижок”. Разом із порталом SHUBA розберемося у тому, як їх відрізнити і для чого використовувати.
Чим відрізняються різні види сала?
Підчеревина
З назви зрозуміло, що це сало було “під черевом”. Крім сала, у ній є багато смужок соковитого м’яса. Це ідеальне сало, щоб, наприклад, повільно обсмажити його, витоплюючи жир. Або довго томити у духовці. Також це ідеальний продукт, щоб готувати його на грилі, коптити, тушкувати.
Генеральське сало
Так називають сало з низу бічної частини, що має прошарки м’яса. Щоб воно з’явилось, свиню годують особливим способом.
Це сало ідеальне, щоб просто їсти його з хлібом. Однак також його можна солити, маринувати, запікати тощо.
Крижок
Це тонке і м’яке сало отримують із верхньої частини стегна. Воно має дуже ніжну шкірку. Ідеально підходить для швидких холодних закусок.
Тож обирайте той варіант, який найкраще підходить під ваші потреби, і ласуйте. Також ми розповідали, як врятувати “гумове” сало.