Виходить дуже смачна рибка
Поки триває піст, можна насолодитися всіма відтінками рибного меню. Ми розповідали, як приготувати “вивернуту” скумбрію. Ще один варіант смачної страви — риба “По-французьки”.
Смак ресторанний, а роботи всього 5 хвилин. Рецептом поділились на порталі “Господинька”.
Інгредієнти:
-
Філе риби – 400 г
-
Сметана – 2 ст. л.
-
Чорний мелений перець – 1 ч. л.
-
Гірчиця – 1 ч. л.
-
Соєвий соус – 2 ст. л.
-
Сир твердий – 50 г
-
Цибуля – 2 шт
-
Морква – 2 шт
-
Олія – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
-
Філе риби нарізаємо на невеликі шматочки. Форму для запікання змащуємо олією. Відставляємо та готуємо маринад.
-
З’єднуємо сметану, чорний перець, соєвий соус та гірчицю. Викладаємо туди рибні шматочки і перемішуємо.
-
Кладемо рибу одним шаром у змащену форму і відставляємо. Також готуємо овочеву подушку. На тертці натираємо моркву, дрібно кришимо цибулю.
-
Обсмажуємо цибулю до прозорого кольору. Додаємо моркву і готуємо до м’якості. Солимо, перчимо, даємо овочам охолонути.
-
Рівним шаром викладаємо овочі на рибу. Зверху натираємо твердий сир.
-
Ставимо страву у духовку, розігріту до 180°C. Час випікання становить 25 хвилин.
Риба з овочами виходить дуже апетитною, ароматною та соковитою. До страви пасує будь-який гарнір. Але дуже смачно буде подати її з запеченою картоплею.