Тісто без молока та яєць, а ніжне, як хмаринка: як приготувати нереально м’які пампухи (РЕЦЕПТ)

Апетитні пончики на Святвечір

Завершення різдвяного посту припадає на Святвечір, 24 грудня. Тому і солодке в цей день готують пісне. Але це не означає, що воно не повинне бути смачним.

Шеф-кухарка Валентина Кущ поділилась у своєму блозі рецептом традиційних різдвяних пісних пампухів. За начинку можна взяти що завгодно, єдина умова — воно не повинне бути рідким. Якщо начинка на пампухи буде достатньо густою, вони залишаться цілими. 

Інгредієнти: 

  • Борошно — 500 г

  • Тепла вода — 270 г

  • Цукор — 80 г

  • Олія — 40 г

  • Дріжджі живі — 21 г

  • Міцний алкоголь — 1 ст. л.

  • Ваніль, цедра — за бажанням

  • Пудра та кориця

  • Багато олії 

  • Вишневий джем 

Спосіб приготування:

  1. Для опари до дріжджів додамо весь цукор, частину борошна та теплу воду. Розмішуємо і залишаємо під рушником на 30 хв. Коли зʼявляться пухирці, то додаємо решту борошна, олію та алкоголь. 

  2. Вимішуємо м’яке і не липке тісто. Залишаємо в теплі на годину.

  3. Викладаємо на стіл, легко присипаний борошном. Розкочуємо товщиною приблизно 5-8 мм, вирізаємо кружальця, викладаємо чайну ложку начинки і заліплюємо. 

  4. Викладаємо сформовані пампухи на пергамент і залишаємо в теплі ще на 20 хвилин. Тоді викладаємо пончики в гарячу олію разом зі шматочками пергаменту. 

  5. Через хвилину прибираємо пергамент і смажимо. Готуємо пончики до красивої золотистості з усіх боків. Викладаємо на серветку, а потім присипаємо пудрою.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Валентина Саєнко | рецепти (@valya__saenko)

Пампухи виходять неймовірно пишні, ніжні і смачнющі. Також ми ділились рецептом простого тортика без духовки.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/retseptyi/article-160807-tisto-bez-moloka-ta-iajec-a-nizne-iak-xmarinka-iak-prigotuvati-nerealno-miaki-pampuxi-recept/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *