Як висушити мокре взуття всього за 15 хвилин: правильний спосіб, з яким кросівки і чобітки залишаться цілими

Правильний підхід до сушіння взуття

Мокре взуття при нинішній погоді — дуже неприємне явище. До всіх проблем, його дуже складно сушити. Кросівки не можна випрати, як пуховик, а неправильне сушіння може швидко зіпсувати улюблену пару.

Щоб зберегти кросівки або чобітки, і при цьому не залишатися з мокрими ногами, потрібно знати, як насправді сушити взуття. Докладно про це розповіли на порталі “РБК-Україна”.

Як правильно сушити взуття?

Час має значення

Перше правило полягає у тому, що потрібно починати сушіння чимраніше. У вологому матеріалі бактерії дуже швидко активізуються, а це провокує появу неприємного запаху. А ще матеріал, який довго був вологим, стає жорстким, розтріскується і деформується. 

Як підготувати взуття до сушіння

Перш за все, візьміть суху щітку і ретельно приберіть залишки бруду зовні. Найбільше вологи зазвичай набирають шнурки та устілки. Тому їх потрібно дістати і сушити окремо.

Черевики потрібно щільно набити папером — зім’ятими газетами, паперовими рушниками тощо. Також підійде рис та силікагель. Ці матеріали поглинуть велику кількість вологи. Так залишаємо пару на 3-4 години. В цей час можна займатися своїми справами.

Чим можна сушити взуття

Батарея або обігрівач — не варіант. Вони псують клей і деформують матеріал. Натомість потрібні пристрої, які можуть забезпечити холодний режим обдуву:

  • Вентилятор — поставте так, щоб холодне повітря дуло всередину черевика.

  • Фен — лише на мінімальній потужності та в режимі холодного повітря. 

  • Ультрафіолетова сушарка — безпечний та ефективний метод. Такі сушарки не тільки сушать взуття, а й знезаражують внутрішню поверхню.

Для взуття із сучасних матеріалів тепла сушка не підходить категорично. Також ми розповідали, чим намастити черевики, щоб не ковзати.

https://news.hochu.ua/ukr/cat-house/chistyi-dom/article-160738-iak-visusiti-mokre-vzuttia-vsyogo-za-15-xvilin-pravilnii-sposib-z-iakim-krosivki-i-cobitki-zalisatsia-cilimi/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *