Чудовий рецепт домашніх солодощів
Навіть взимку різноманіття сезонних продуктів дозволяє готувати величезну кількість солодощів. Якщо ви вже пекли гарбузовий кекс, саме час використати яблука, які завалялись на кухні.
З ними можна приготувати дивовижно смачне яблучне печиво. Цей рецепт буде дуже доречним саме сьогодні, 4 грудня, у День печива. Воно ніжне, ароматне, і, як бонус, доволі бюджетне. Як спекти його, розповіли на порталі “Школа Життя”.
Інгредієнти:
-
Яйце – 1 шт.
-
Цукор – 50 г
-
Вершкове масло – 70 г
-
Борошно – 170-190 г
-
Розпушувач – 1 ч. л.
-
Сіль – щіпка
-
Яблука – 3 шт.
Спосіб приготування:
-
Розігрійте духовку до 180°C. Застеліть деко пергаментним папером.
-
У мисці збийте яйце з цукром до пишної білої маси. Можете використовувати міксер або вінчик.
-
Розтопіть вершкове масло і додайте його до яєчної суміші. Перемішайте до однорідності.
-
В окрему миску просійте борошно, розпушувач і сіль. Поступово додавайте сухі інгредієнти до рідкої суміші, акуратно перемішуючи лопаткою. Не перемішуйте занадто довго, щоб тісто не стало густим.
-
Яблука потрібно очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати невеликими кубиками. Додайте яблука до тіста і акуратно перемішайте.
-
Викладіть тісто столовою ложкою на деко, формуючи невеликі кульки. Злегка притисніть їх виделкою, щоб зробити печиво більш плоским.
-
Випікайте в розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин або до золотистого кольору. Дістаньте печиво з духовки і дайте йому трохи охолонути на деку. Потім перекладіть на решітку, щоб воно повністю охололо. Перед подачею посипте цукровою пудрою.
Якщо ж вам не хочеться вмикати духовку, чимало смачного можна приготувати і без неї. Ми ділились рецептом ніжного молочного мусу.