Одна проста дія псує варені яйця: перевірте, чи ви так не робите

Вважається, що так яйця будуть легше чиститись

Елементарні речі у приготуванні продуктів можуть покращити або погіршити смак страв. Ми розповідали, чому варто запікати овочі на салати, а не варити. Тепер поговоримо про один дуже важливий нюанс у відварюванні яєць.

Річ у тім, що багато хто одразу після окропу перекладає яйця в крижану воду. Разом із “ТСН” розповімо, чому не варто так робити.

Як правильно варити яйця?

Вважається, що завдяки перепаду температур шкаралупа буде краще сходити з яйця. Та є один ризик, якого не враховують прихильники цієї теорії. Річ у тім, що ця дія може повністю зіпсувати текстуру яйця. Білок стає “гумовим” і втрачає смак. А жовток вкривається сіруватою оболонкою. Річ у тім, що при настільки різкому охолодженні молекули стискаються занадто швидко. 

Як потрібно охолоджувати яйця?

Натомість каструлю з готовими яйцями потрібно зняти з вогню і злити частину окропу. Тоді поступово доливати холодну воду, щоб температура опускалась плавно.

За такого підходу ви точно збережете ніжність білка та яскравість жовтка. Також ми розповідали, як посмажити картоплю зі скоринкою.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-160681-odna-prosta-diia-psuje-smak-varenix-iajec-perevirte-ci-vi-tak-ne-robite/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *