Ніжний зимовий десерт на Миколая: готувати всього 5 хвилин, навіть духовку вмикати не потрібно (РЕЦЕПТ)

Потрібне молоко і ще кілька інгредієнтів

День святого Миколая — це улюблене дитяче свято. Недарма до нього готують випічку та десерти. Ми розповідали, як приготувати печиво “Миколайчики”. Якщо ж у вас немає часу, можна обмежитись простішими солодощами. Такими, як, наприклад, молочний мус.

Для цього зимового десерту не потрібно вмикати духовку, а все приготування займе всього 5 хвилин без часу на застигання. Рецептом поділились на порталі “Господинька”.

Інгредієнти:

  • 1 л молока

  • 5 г ванільного цукру

  • 200 мл згущеного молока

  • 150 г кукурудзяного крохмалю

  • 20 г масла вершкового

Спосіб приготування:

  1. Половину молока наливаємо у миску. Додаємо згущене молоко і ванільний цукор. Ретельно вимішуємо.

  2. Додаємо крохмаль і розмішуємо, щоб не було грудочок. Тоді вливаємо другу половину молока. Змішуємо все переливаємо у каструлю. 

  3. Ставимо на невеликий вогонь і постійно перемішуємо. Готуємо, поки маса не загусне. Коли це станеться, знімаємо з вогню та одразу додаємо м’яке масло.

  4. Збиваємо гарячу масу міксером до пишності. Переливаємо у форму та накриваємо плівкою. Коли десерт охолоне, ставимо у холодильник для застигання.

Коли десерт повністю застигне, можна перевернути, нарізати і ласувати. Також ми розповідали, як приготувати пиріг на сковороді.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/retseptyi/article-160630-niznii-zimovii-desert-na-mikolaia-gotuvati-vsyogo-5-xvilin-navit-duxovku-vmikati-ne-potribno-recept/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *