Замість звичайних котлет приготуйте «капітанські»: рецепт-виручалочка для лінивих кулінарів

Котлети по-капітанськи з картоплею та помідорами

Смачні, ситні страви не обов’язково повинні забирати у вас багато часу на приготуванні. Приклад — лінивий український пиріг «Лежень». А якщо вам набридли у щоденному меню звичайні котлети, можна приготувати «капітанські».

Це, по суті, запіканка, яку можна зробити надзвичайно швидко і легко. Таким рецептом поділились в телеграм-каналі “Сучасна дача”. Запіканка «капітанські котлети» — це буквально паличка-виручалочка для лінивих кулінарів.

Інгредієнти:

  • Свинячо-яловичий фарш — 600 г

  • Картопля — 2 шт

  • Помідор — 2 шт

  • Цибуля — 1-2 шт

  • Сир твердий — 150 г

  • Сіль, перець, майонез або сметана — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте необхідні продукти та формочки для запікання (або одну велику, як на фото). Кожну формочку змастіть рослинною олією. Фарш перемішайте із сіллю та меленим перцем. 

  2. Розкладіть по формочках. Змастіть щедро майонезом або сметаною.

  3. Поріжте цибулю тонко півкільцями, розподіліть по формочках, посоліть, поперчіть. Картоплю поріжте тонко напівкружечками. 

  4. Розподіліть. Посоліть. Далі викладіть кружечки помідорів. Сметану розводимо бульйоном або водою, щедро поливаємо всі порції. 

  5. Посипте тертий сиром. Ставимо страву в духовку на 30-40 хвилин. 

Виходить яскрава, смачна та ароматна страва, ідеальна для щоденного меню. Також ми розповідали, як оригінально подати бутерброди зі шпротами.

https://news.hochu.ua/ukr/takix-kapitanskix-kotlet-mozna-zrobiti-cilu-goru-duze-svidko-recept-virucalocka-dlia-linivix-kulinariv/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *