Варенички на заварному тісті
Триває Різдвяний піст. Якщо ви коригуєте своє щоденне меню згідно з ним, вам стануть у пригоді перевірені рецепти. Приміром, ми ділились рецептом яскравого салату.
Тепер розповімо, як приготувати вареники, якими можна ласувати і без м’яса. На порталі “вЧасПік” поділились рецептом з надзвичайно смачним тістом. Ідеальний рецепт до посту і не тільки.
Інгредієнти:
-
борошно — 2 склянки
-
окріп — 1 склянка
-
олія — 2 ст. л.
-
картопля — 5 шт
-
цибуля — 1-2 шт
-
перець, сіль — до смаку
Спосіб приготування:
-
Просіюємо у миску борошно. Додаємо до нього сіль та олію.
-
Легенько змішуємо. Вливаємо в масу окріп та замішуємо тісто. Поки воно гаряче, мішаємо ложкою, а коли охолоне — руками.
-
Загортаємо тісто в плівку і залишаємо перепочити. Тим часом варимо картоплю до м’якості. Зливаємо всю воду, підсолюємо.
-
Цибулю дрібно кришимо і смажимо на олії до золотистого кольору. Більшу половину вмішуємо в картоплю, решту лишаємо для заправки готових вареників.
-
Розкочуємо тісто та вирізаємо кружечки. Ліпимо вареники з картоплею. Відварюємо їх у підсоленій воді та перемішуємо з цибулею.
Заварне тісто приємне в роботі і дуже смачне. Воно не розварюється і не рветься. Перевага вареників на кожен день у тому, що їх можна за вечір наліпити велику кількість, а потім довго ласувати. Також ми розповідали, як приготувати гуцульські картопляники.

Добавить комментарий