Як насмажити гору мойви без рибного смороду: просто поставте це на плиту

Цей неприємний запах можна побороти

Апетитна, золотиста смажена рибка — це надзвичайно смачно. Єдиний мінус того, щоб насмажити гору мойви на власній кухні — запах, який в’їдається, здається, у все навколо.

З цими ароматами іноді не може впоратися навіть найпотужніша витяжка. В такому випадку варто мати в арсеналі кілька трюків, які приберіть сморід. Про них розповіли на порталі “Добрі новини”.

Як прибрати рибний запах?

Вам знадобиться вода і столовий оцет. У 500 мл води розведіть 2-3 столові ложки кислого компоненту і поставте на плиту. Кришкою не накривайте. Дайте суміші 5 хвилин покипіти — це прибере запах риби.

А щоб прибрати аромат з поверхонь, таких як стільниця та обробна дошка, вам знадобиться харчова сода. Забруднену рибою поверхню потрібно посипати невеликою кількістю соди, потерти і залишити на 5 хвилин. Після цього змити — неприємний аромат зникне з кухні.

Якщо ж у вас стара сковорідка, яка увібрала в себе запах, це може зіпсувати наступну страву. Щоб цього не сталося, вам знадобляться лимонні шкірки. Покладіть кілька штук і сковороду і нагрійте, перемішуючи. Під час “смаження” шкірки виділяють ефірні олії, що нейтралізують неприємний аромат.

З цими порадами жодна рибна страва не стане для вас проблемою. Також ми розповідали, як легко почистити продукт від луски.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-160290-iak-nasmaziti-goru-moivi-bez-ribnogo-smorodu-prosto-postavte-ce-na-plitu/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *