Не робіть цього за столом
Кожна країна має свої особливості у правилах споживання їжі. І вони можуть значно відрізнятись від того, до чого ви звикли. До прикладу, в Японії пристойно сьорбати локшину. А в Ефіопії не можна облизувати пальці, хоч сама їжа, здавалося б, спонукає до цього.
Річ у тім, що більшість страв тут подають на коржі, який є і столовим прибором, і посудом. З таким способом споживання дуже важко залишити руки чистими, пише intrepidtravel.
Як їдять в Ефіопії?
Основою місцевої кухні є спільне споживання страв. Часто їжу подають на великому коржі під назвою інджер. Це і посуд, і своєрідний столовий прибор — його ставлять посеред столу так, щоб кожен дотягнувся, і міг відривати шматочки хліба та ними набирати різнокольорові шматочки рагу, каррі та салатів.
Їсти належить лише правою рукою. Так само, як в Індії та мусульманських країнах.
Шматочком коржа потрібно зачепити їжу і набрати її. Це потребує певних навичок і практики. Тому не дивно, що перші рази будуть виходити максимально неохайними. В таких умовах ідея облизати пальці може видатись дуже спокусливою, але робити так не варто в жодному випадку. Це надзвичайно неввічливо. Натомість помийте руки, коли закінчите їсти.
Під час подорожі потрібно орієнтуватися на культуру тієї країни, яку ви відвідуєте. Особливо що стосується споживання їжі і напоїв. Ми розповідали, чому в Японії не можна наливати собі самому.

Добавить комментарий