Різні види консервації мають свої терміни зберігання
Грибний сезон підходить до завершення. Зараз можна збирати опеньки, однак більшість грибів уже або з’їли, або заготовили на зиму.
У багатьох виникає питання, як довго можна зберігати баночки з консервованими грибами. Це залежить від багатьох чинників. Розповідаємо детально разом із порталом “Сім’я”.
Термін зберігання грибів
Час зберігання залежить від кількох факторів. Перш за все, роль відіграє наявність оцту в маринаді — такі гриби зберігаються довше, ніж солоні або пастеризовані.
Чим краще простерилізована банка, тим довше зберігаються гриби. Також важливими є умови зберігання. Грибам потрібна стабільна прохолода від +2 до +15 °C та темрява.
Скільки місяців можна зберігати консервовані гриби:
-
Домашні мариновані гриби з оцтом в коморі або льосі зберігаються 8–12 місяців.
-
Домашні солоні гриби в холодильнику або льосі — 6-12 місяців.
-
Пастеризовані гриби за температури від +2 до +6 °C зберігаються до 6 місяців
-
Промислові консерви зберігаються закритими в сухому місці та при кімнатній температурі впродовж 2-3 років
-
Відкрита банка грибів у холодильнику зберігається 3-5 днів
Навіть якщо домашні грибні консерви виглядають нормально, їх не варто вживати через рік після закручування. Відкриту банку потрібно з’їсти за кілька днів і зберігати в холодильнику. Також ми розповідали, як зберігати сушені гриби.

Добавить комментарий