Як зберігати їжу у таких умовах
Під час відключень електроенергії буває важко втримати свій побут у комфортних межах. Однак, поки наші сусіди — це росіяни, доводиться пристосовуватись до реальності. Ми розповідали, як нормально їсти, коли вимикають електрику. Тепер поділимось правилами зберігання продуктів у холодильнику.
Через недотримання температурних режимів потрібно бути дуже уважними, щоб не з’їсти чогось зіпсованого. Детально про це розповіли на сайті Держпродспоживслужби у Черкаській області.
Як правильно зберігати харчі у холодильнику?
Ключ до коректного харчування — це дотримання температурного режиму, умов зберігання та термінів придатності. У холодильнику повинна бути температура не вище +4 °С, у морозильній камері – не вище -4 °С. Щоб зберегти цю температуру, можна заморозити контейнери з водою.
Коли світла немає, по можливості тримайте закритими дверцята холодильника та морозильної камери. Це не той випадок, де варто підходити до холодильника “подивитись, що там”.
У холодильнику продукти залишаються безпечними до 4 годин. Якщо світла немає більше 4 годин, можна дістати лід з морозилки і перекласти у холодильник. Це продовжить термін.
З морозильною камерою складніше, адже тут все залежить від наповненості. Повна морозилка зберігає температуру до 48 годин, напівпорожня приблизно 24 години.
Щоб перевірити безпечність їжі, не пробуйте її на смак. Якщо маєте сумніви, краще викинути, ніж отруїтись. також варто перевіряти температуру продуктів.
Інші поради для харчування:
-
зробіть запас харчових продуктів, що не потребують холодильника
-
готуйте невелику кількість їжі, щоб не зберігати її довго
-
продукти можна зберігати також у термосумці, у погребі, на балконі (якщо на вулиці холодно)
До речі, якщо холодильник працює, в ньому можна сушити гриби. Ми розповідали, як це робити.

Добавить комментарий