Класичний вафельний десерт
Українські кулінарні традиції різноманітні і багаті. Ми розповідали, як їли сало українські аристократи. Тепер розповімо про знаменитий десерт, який є символом незламного міста Харків.
Вафельно-шоколадний торт “Харківський” виготовляють з кінця ХІХ століття. Докладно про його особливості розповіли на порталі “Телеграф”.
“Харківський” торт — справжній символ міста
У 1896 році німецький підприємець Григорій Борман відкрив у Харкові кондитерську фабрику. Продукція цієї фабрики отримувала нагороди на міжнародних конкурсах. Перлина їх мистецтва — “Харківський” торт, що став улюбленим у мешканців міста.
Цей торт складається з 11 тонких, хрустких вафельних коржів, змащених шоколадним кремом та згущеним молоком. Також там присутні ваніль та подрібнені підсмажені горіхи, які створюють особливу текстуру. Ще одна особливість десерту — це те, що він зберігається до трьох місяців без втрати свіжості та смаку.
Зараз торт випускає Харківська бісквітна фабрика. Підприємство досі послуговується класичним рецептом, який майже не змінився за понад століття.
Щоб поласувати «Харківським» повною мірою, заваріть чашечку міцної кави або ароматного чорного чаю. Також ми розповідали, які три безкоштовні продукти зроблять ваші страви ресторанними.

Добавить комментарий