Як варити яйця без “зеленого жовтка”: врахуйте це, коли будете готувати на салат

Навіть зварити яйця можна правильно

Приготування “зимових” салатів передбачає багато нюансів. Ми розповідали, в якому порядку збирати “шубу”. Тепер ділимось тонкощами приготування яєць.

Їх відварювання може здатися елементарним заняттям, одна на ділі все легко зіпсувати. Білок стає гумовим, а жовток набуває неапетитного зеленого кольору. Як насправді готувати яйця, розповіли на порталі prostoway.

Як правильно варити яйця?

Щоб отримати варений продукт з ідеальною консистенцією, під час приготування потрібно дотримуватися трьох простих правил. Перш за все, це стосується правильного об’єму води. В ідеалі, рідини потрібно налити стільки, щоб яйця були на 3-6 сантиметрів нижче її рівня.

Щоб шкаралупа не тріснула під час варіння, потрібно додати у воду трохи солі та оцту. Так яйце збереже цілісність і білок не витече у воду.

Покладіть яйця у холодну воду і поставте на вогонь. Як тільки рідина закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму. Ще через хвилину знімаємо з вогню, накриваємо кришкою та залишаємо на 12 хвилин. 

З таким підходом яйця будуть ідеальними. Також ми розповідали, як легко чистити яйця.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-160064-iak-variti-iaicia-bez-zelenogo-zovtka-vraxuite-ce-koli-budete-gotuvati-na-salat/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *