Так, цей дорогий продукт теж може псуватися
Олія — незамінний компонент у стравах. Є чимало видів, придатних для використання в кулінарії. Та найбільш цінною вважається оливкова. Ми розповідали, чим її можна замінити, та цей продукт навряд чи зникне з наших столів.
Та чи знали ви, що цей дорогий інгредієнт може псуватися? Разом із realsimple.com поговоримо про те, як зрозуміти, що олія прогіркла, і що зробити, щоб цього більше не траплялося.
Як зрозуміти, що олія зіпсувалась?
Цей продукт не “безсмертний”. Світло, тепло та кисень розщеплюють олію, і вона гіркне. Це змінює не лише її смак, а й харчову цінність.
Перше, що потрібно зробити, щоб визначити, чи свіжий ваш продукт — довіритись своєму носу. Тобто гарно принюхатись. Наступним кроком буде її скуштувати.
Олія повинна пахнути і смакувати, як щось свіже і фруктове. Якщо ж вона має смак або запах старої посади, несвіжих горіхів, пластиліну — вона зіпсована. Такий продукт залишає жирне та воскове відчуття в роті.
Як правильно зберігати оливкову олію?
Профілактика псування починається з ваших рішень в супермаркеті. Купуйте пляшку того об’єму, який ви використаєте за чотири-шість тижнів. Темне скло краще зберігає свіжість, ніж прозоре. Світло — ворог олії.
Вдома зберігайте її в прохолодному, темному місці, якомога далі від плити. Її можна поставити в холодильник, але врахуйте, що оливкова олія застигає, коли охолоджується. Її потрібно щоразу виймати за 30 хвилин до використання. Але залишити невелику кількість для зберігання при кімнатній температурі, а решту поставити в холодильнику.
Що робити з гіркою олією?
Її не обов’язково просто викидати. Натомість переставте її у шафку з миючими засобами. Нею можна змащувати вироби зі шкіри або полірувати дерево.
Правильне зберігання ваших продуктів — це запорука їх тривалої свіжості. Також ми розповідали, куди покласти банани на кухні.

Добавить комментарий