Капуста стане сірою і неприємною: в якому посуді не можна квасити

Це зіпсує всю заготовку

Смак квашеної капусти залежить від багатьох деталей. Ми розповідали, яку капусту можна використовувати. Тепер детальніше зупинимось на підборі посуду.

Річ у тім, правильно підібрана тара може покращити смак заготовки. А неправильний посуд — навпаки, все зіпсує. Розповідаємо про це детально разом із radioclub.ua.

В чому можна квасити капусту?

Раніше єдиною доступною тарою були дерев’яні діжки. І це невипадково, адже дерево додає капусті особливого аромату й смаку.

Зараз найпростіше взяти для цієї цілі скляну банку. Однак вони невеликі за об’ємом. Якщо ваші заготовки більші, то, щоб не носитися з банками, можна використати пластикові відра для соління. Але пластик обирайте лише якісний — підійде той, що має на собі маркування у вигляді трикутника або цифр 5 чи 05.

Для квашення у невеликих кількостях підійде також емальована каструля. Але обирайте лише той посуд, на якому немає подряпин чи надщерблень. Інакше метал може вступити в реакцію з продуктом, і він зіпсується.

Вся річ у кислоті, яка утворюється в процесі ферментації. Саме ця причина забороняє квасити капусту у алюмінієвому посуді. В них капуста набуває сірого кольору й металевого присмаку, стає неопетитною.

Тож уважно підходьте до вибору посуду для квашення. Також ми розповідали, в які дні можна квасити капусту.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-159736-kapusta-stane-siroiu-i-neprijemnoiu-v-iakomu-posudi-ne-mozna-kvasiti/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *