Чи вартий він того, щоб переплачувати?
Купуючи продукти для свого столу, часто хочеться обрати найдешевший варіант за найменші гроші. Це реально, але потрібно розбиратися в товарах. Ми розповідали, як обирати вино. Тепер поговоримо про популярний і поширений продукт — грецький йогурт.
Цей продукт зазвичай дорожчий, ніж звичайний білий йогурт без наповнювача. Разом із prevention.com розберемося, яка між ними різниця і який йогурт обирати.
Чим білий йогурт відрізняється від грецького?
Порівняння зводиться до двох основних поживних речовин — білка та кальцію. У грецькому йогурті більше білка, але білий йогурт при цьому містить більше кальцію.
Грецький йогурт роблять із звичайного йогурту — його проціджують, щоб прибрати зайву вологу. Завдяки цьому густий грецький йогурт ситніший, а ще має трохи терпкий смак.
Відповідно, для його виробництва потрібно більше молока, звідси й вища ціна. Саме проціджування робить йогурт грецьким і надає йому унікальної текстури.
Ще одна перевага густого продукту — його можна використовувати як заміну майонезу або сметани. Звичайний йогурт рідший і в багатьох рецептах просто не спрацює так само.
Отже, якщо ваша мета — наїстись, оберіть ситний і білковий грецький йогурт. Якщо хочете щось легке — звичайний. Також ми розповідали, як фермери фарбують лосось.

Добавить комментарий