Обов’язково зробіть це з опеньками: як насправді їх підготувати

Як помити і почистити гриби правильно

Приготування грибів може здаватися складним. Однак їх смак точно того вартий. Ми розповідали, коли додати масло під час смаження. Тепер детальніше зупинимось на опеньках.

Ці гриби саме в розпалі свого сезону. Кулінари знають, що за правильної підготовки вони можуть бути нереально смачними. Розповідаємо про це детально разом із nv.ua.

Крок № 1: сортування

Відберіть для приготування міцні, молоденькі опеньки з красивими капелюшками. Старі та слизькі екземпляри можуть зіпсувати всю страву. Їх краще викинути.

Крок № 2: попереднє очищення

Перш ніж мити гриби, приберіть усе зайве. Зніміть залишки моху та гілочок, зріжте нижню частину ніжки. Якщо капелюшки липкі, їх можна протерти паперовими рушничками.

Крок № 3: миття

Викладіть гриби у велику миску, додайте кілька столових ложок солі і залийте водою. Сіль допоможе вигнати дрібних комах. В такому вигляді гриби потрібно залишити на 15−20 хвилин, не довше, щоб не увібрали воду. Після цього промийте їх під проточною водою.

Крок № 4: очищення капелюшків

Зазвичай капелюшки опеньків вкриті тоненькою плівкою. Якщо гриби молоді, її залишають, якщо старі — знімають. Старі гриби також часто мають тверді ніжки, їх краще зрізати.

А вже підготовлені грибочки можна готувати. Ми розповідали, скільки хвилин варити опеньки.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-159612-oboviazkovo-zrobit-ce-z-openkami-iak-naspravdi-yix-gotuvati/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *